با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
کشاورزی و علوم پایه
زیست سنجی اثرات دگر آسیبی عصاره زعفران بر برخی خصوصیات کمی و کیفی چهار گونه دارویی خانواده نعناعیان

الهام عزیزی؛ لیلا تبریزی رائینی

دوره 12، شماره 1 ، فروردین 1403

https://doi.org/10.22048/jsat.2024.418532.1509

چکیده
  با توجه به دوره رشدی زعفران، کشت مخلـوط این گیاه با گونه های دارای نیازهای مشابه می تواند گزینه ای مناسب برای کاربرد بهتر زمین باشد مشروط بر آن که دگرآسیبی این گیاه مد نظر قرار گیرد. به منظور بررسی اثر عصاره زعفران بر رشد و عملکرد تعدادی از گیاهان دارویی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده ...  بیشتر

کشاورزی و علوم پایه
بررسی تاریخی و اثر درازمدت عوامل اقلیمی بر تولید زعفران در استان خراسان رضوی

الهام عزیزی؛ شهین فارابی

دوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 137-161

https://doi.org/10.22048/jsat.2023.384206.1480

چکیده
  زعفران (Crocus sativus) با قدمتی دیرینه از دوره باستان تا دوره معاصر برای ایرانیان، کاربرد خوراکی و دارویی داشته است و عوامل متعددی بر میزان تولید آن در استان­های مختلف تأثیر گذار بوده است. به منظور بررسی روند سطح زیر کشت، تولید و عملکرد کلاله زعفران و همچنین اثر پارامترهای اقلیمی نظیر ارتفاع از سطح دریا، میانگین دما و میانگین بارش بر کشت ...  بیشتر